Digital Excellence: de agile organisatie

Je route is uitgestippeld. Je weet waar je staat en waar je als organisatie naartoe wilt. Digital Excellence is de horizon. Maar hoe richt je je organisatie in op agile? In dit artikel geven we je wat houvast door de voordelen en valkuilen van agile werken voor je op een rij te zetten.

 

Nieuwe tijden, nieuwe organisatievormen

Tijden veranderen, en daarmee ook de manier waarop organisaties worden gevormd. Veel organisaties zijn ingericht op het hebben van controle door middel van vele managementlagen en processen. Waar dit ooit succesvol was, werkt deze aanpak anno 2016 vaak verlammend.

Een goed voorbeeld hiervan zijn Key Performance Indicators (KPI’s). Een KPI is een variabel waarmee de prestaties van een organisatie gemeten worden. Zulke indicatoren vereisen een hoge mate van controle en prestatieanalyse. Vaak is er echter sprake van een scheve verhouding in KPI’s tussen uitvoerend specialisten en controlerend management.

De markt van vandaag vraagt om meebewegende organisaties, die snel (nieuwe) waarde aan haar klanten kunnen leveren. De oude vorm van controle vertraagt dit, omdat het medewerkers niet stimuleert te groeien en het eigenaarschap binnen projectteams niet stimuleert.

Gelukkig zijn daar agile frameworks, met hun eigen ‘wendbare’ werkwijze. Deze zijn gebaseerd op kleine, zelfsturende en multidisciplinaire teams die in kortdurende cycli klantwaarde realiseren en optimaliseren. Hiermee kun je als organisatie snel reageren op klantbehoefte en marktontwikkelingen. Klinkt geweldig, niet?

 

Op naar agile

Agile werken kun je van klein naar groot en andersom. Voor iedere schaal is er een bijpassend model. Werkvormen als Scrum en Kanban werken goed op projectbasis met kleine specialistische teams. Een prima beginpunt om gewoon eens te oefenen. Aan de andere kant van het spectrum staat bijvoorbeeld het Spotify-model of LeSS (Large Scale Scrum) waarbij, in plaats van een hiërarchisch management, autonome teams worden ingesteld die allemaal verantwoordelijk zijn voor een gedeelte van het eindproduct.

Maar een organisatie helemaal agile inrichten is geen eenvoudige zaak. Het is niet slechts een kwestie van het omarmen van een agile model. Écht duurzaam succes in de wereld van agile wordt behaald door organisaties die naar een continue staat van verandering streven. Een state-of-mind waarin je continu leert, continu verbetert en continu levert: voor je klanten én voor je organisatie. De basiselementen hiervoor? Passie, vertrouwen, zelf organisatie en toewijding.

passion trust committed self organizing

Beperk je als organisatie dus niet tot het klakkeloos implementeren van één bepaald agile model. Maar kijk als organisatie continue naar de best practices om je heen, in je eigen sector, maar ook daarbuiten. En bovenal: leer door te experimenteren. Onderzoek wat voor jouw organisatie werkt.

Hoe je dat doet? Wij geven je alvast 5 tips op weg naar Digital Excellence:

1. Focus op je organisatie als geheel
Alleen in je project agile werken is leuk, maar als je omgeving niet meewerkt, slaagt het niet. Neem je hele organisatie mee in de ontwikkeling naar agile.

2. Het agile landschap is je toolbox
Agile biedt veel mogelijkheden en verschillende werkwijzen. Probeer ze uit en kijkt wat bij je past.

3. Zet in op ‘precies genoeg’
Er is niets mis met ambitie, maar verlies niet uit het oog wat haalbaar is. Dus: denk groot, maar begin klein.

4. Experimenteer en leer
Boeken lezen is leuk, cursussen volgen ook, maar ga ook vooral aan de slag. Zoek uit wat voor jouw organisatie in de praktijk werkt.

5. Maak het je eigen
Leer de theorie, doe de praktijk en deel het met anderen.

 

Meer weten over Digital Excellence? Neem dan contact met ons op. of kom naar onze Digital Excellence meetup.