Must Reads voor Product Owners

Noun’s Digital Product Owner Silke Voormolen zet haar must-reads op een rij. Welke artikelen vindt zij als Product Owner absolute must-reads?

 

Agile product ownership in een notendop

Deze presentatie geeft een leuke instructie over agile werken. Het beschrijft in een notendop agile product ownership en agile softwareontwikkeling. Waarbij alle essentiële elementen worden benoemd. Dit filmpje is goed te gebruiken om personen binnen een organisaties kennis te laten maken met agile werken.

Bekijk het filmpje over product ownership in een notendop


Stakeholder analyse

Als Product Owner is stakeholdermanagement één van de belangrijkste elementen binnen je rol. De Product Owners van Noun werken vaak bij grote organisaties waar projecten veel stakeholders kennen. Bij de start van elk project moeten de stakeholders geïnventariseerd worden. Wie zijn je stakeholders? Wie zijn de key stakeholders, welke invloeden hebben zij en welke belangen zijn er? In dit artikel wordt in het kort uitgelegd hoe je een goede stakeholder analyse uitvoert en met welke aspecten je rekening moet houden. Een absolute must-read dus!

Lees hoe je een goede stakeholder analyse uitvoert
 

7 maatpakken voor de Product Owner

De rol van Product Owner is een veelomvattende rol. Je komt als Product Owner bij veel verschillende bedrijven. Elke opdracht is anders en vergt iedere keer een andere aanpak. Een Product Owner kan daarom op verschillende manieren worden ingezet. Deze presentatie geeft een goede uitleg over welke verschillende rollen (maatpakken) er zijn. Het kan je in het begin van de opdracht helpen om een helder beeld te krijgen van de organisatie, welk maatpak je kan aantrekken en welke competenties je in moet zetten om tot het beste resultaat te komen.

Lees welke 7 maatpakken er zijn 


Wat is een digitaal product

Als Digital Product Owner is het natuurlijk van essentieel belang om te weten wat een digitaal product is. Waarin verschilt het van features, componenten, bundels en user experience? Dit artikel beschrijft in het kort wat een digitaal product is en wat de verschillen zijn.

Lees wat een digitaal product is


10 tips voor het creëren van een agile product roadmap

Als Product Owner is het belangrijk dat je weet hoe je een goede roadmap opzet. Hiermee maak je inzichtelijke hoe het product zijn eindresultaat bereikt en is het belangrijk dat je stakeholders hierin meeneemt. Maar een goede roadmap opzetten in een agile omgeving is niet altijd even makkelijk. Wijzigingen komen vaak en onverwacht. In dit artikel geeft Roman Pichler 10 tips voor het creëren van een agile product roadmap.

Lees de 10 tips voor een goede agile product roadmap