Team & Organisatie Agile leren

Een organisatie heeft de wens om meer Agile te gaan werken. Bijvoorbeeld door Scrum of Kanban te gaan werken. Misschien zelfs via SAFe of het Spotify Model. Dit gebeurt niet van de één op de andere dag. Het is een verandering van denken en doen. Hierbij zijn Agile Coaches van belang. 

De Interim Agile Coaches van Noun helpen zowel het development team, als de Product Owner, als de organisatie om de verandering te weeg te brengen. Door gewoon te beginnen kom je een heel eind. Door hiervan te leren en gecoacht te worden, kom je verder. 

CSPO3.png
 
PSM3.png

Met een Product Owner en Scrum Master certificaat kennen onze Coaches verschillende kanten van het vak. 

Wat doet een Agile Coach

Scan5.png

Organisatie Scan & Coaching

AC - SM Copy.png

Team Ontwikkeling

AC - SM.png

Scrum Master begeleiden

AG - PO.png

Coaching Product Owner

 
AC Scan.png

Organisatie Scan & Coaching
Of een organisatie net begint, of al een tijd onderweg is met Agile werken, er is altijd ruimte voor verbetering. Onze Interim Agile Coaches zijn er voor om te analyseren waar het goed gaat en waar ruimte is voor verbetering. Om met deze punten gelijk aan de slag te gaan door middel van coaching van management, stakeholders en andere afdelingen. Opschalen d.m.v. SAFe of Spotify model? Geen probleem. 

 
 
 
 

 

Team Ontwikkeling
Het development team levert waarde. Iedere sprint weer. De Scrum Master regelt de events. En toch kan het team de inzichten en externe analyse van een Agile Coach goed gebruiken. Door van buiten het proces te kijken naar het proces, kan de coach helpen om nog efficiënter en leuker samen te werken als development team. 

AC Team.png
 
 
 
 
AC Scrum Master.png

 

Scrum Master begeleiden
De Scrum Master is de meest onderschatte rol van het Agile werken. Deze rol verdient het dus om goed gecoacht te worden, om met de vaak gelimiteerde ruimte het team beter te ondersteunen. De Agile Coach werkt samen met de Scrum Master en de organisatie om zijn rol nog beter uit te voeren. 

 
 
 
 

 

Product Owner coachen
Hoe kan een Product Owner het team en zijn stakeholders zo goed mogelijk laten samen werken. Een uitdaging voor veel Product Owners. De Interim Agile Coaches van Noun kennen de rol van Product Owner goed, en hebben de skillset om andere Product Owners hierin te coachen. Waar gaat het goed, en waar kan nog meer waarde gehaald worden? Achter een goede PO staat een sterke Agile Coach.

AC Product Owner.png
 

Interim Agile Coaches van Noun

Agile Coaching cases van Noun

empty.png

Simyo

AC | Organisatie Verandering

zk.jpeg

Zilveren Kruis

AC | Team Optimalisatie

empty.png

Malmberg

AC | Marketing Team