De klant staat centraal

Bij de ontwikkeling van een nieuw digitaal product, is er 1 iemand die eigenaar is van het product. Iemand die de grote lijnen neerzet en in de gaten houdt. Die de eindgebruiker centraal zet, en niet schroomt om dezein te zetten om hypotheses te testen. En dit vanuit de Agile gedachte en vaak de Scrum werkmethodiek. Dit is de Product Owner. 

Niet iedere organisatie heeft deze mensen direct voorhanden. De Interim Product Owners van Noun leveren de waarde voor uw organisatie, en dus voor uw klant.

"De Product Owner is verantwoordelijk voor het maximaliseren van de waarde van het product en de werkzaamheden van het Ontwikkelteam" - Scrum Guide

 
 
CSPO_Logo_695_625_Clear.png
 

Al onze Interim Product Owners zijn CSPO gecertificeerd bij Scrum Alliance

Wat doet een Product Owner

Artboard.png

Visie Ontwikkeling

Artboard Copy.png

Waarde toevoegen

Artboard Copy 2.png

Backlog Management

Artboard Copy 3.png

Stakeholder Management

 
visie ontwikkeling.png

Visie ontwikkeling
Bij de ontwikkeling van een website, campagne, app of ander digitaal platform is richting nodig. Waarom is dit platform er? Wat doet het voor je klant, en voor de business. Noem het een visie. Noem het een stip op de horizon. Product Owners zijn verantwoordelijk om deze richting uit te zetten. De Interim Product Owners van Noun denken op dit strategisch vlak mee, of zetten de richting neer. 

 
 
 
 

Waarde toevoegen
De scrum methodiek is er voor om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk waarde toe te voegen voor de klant. Nieuwe features testen, inzichten ophalen bij klanten, via analytics of business cases. Dit alles is van belang om een goed product neer te zetten. De Product Owners snappen dit. Wij maken dingen klein, snel en behapbaar om deze waarde snel te leveren. 

Waarde toevoegen.png
 
 
 
 
Backlog Management.png

Backlog Management
Een development team werkt vanuit een backlog. Een lijst met geprioriteerde features die er gemaakt moeten worden. De Product Owner is verantwoordelijk voor deze backlog en managet deze dus ook. Prioriteren, zorgen dat hij voldoende gevuld is dat het team door kan, en dat de informatie zo zorgvuldig is, dat het team aan de slag kan. Wij werken met backlog tools als Jira, Trello en EasyBacklog. 

 
 
 
 

Stakeholder Management
De backlog wordt niet alleen gevuld vanuit de visie van de Product Owner, maar vooral ook door interne en externe stakeholders. Het managen van de stakeholders, zodat iedereen gehoord is, is een belangrijke taak voor de Product Owner. Onze mensen kennen en herkennen de politieke gevoeligheden. Zijn mensen die strategisch en operationeel gesprekken kunnen voeren door de lagen van de organisatie en weten zo de organisatie mee te nemen en tevreden te houden. 

actify.png
 

Interim Product Owners van Noun

Product Owner cases van Noun

actify.png

Actify

PO | Platform Ontwikkeling

Case_anwb.png

ANWB

PO | Website optimalisatie

case_rabo_JV.png

Rabobank Jaarverslag

PO | Digitaal Jaarverslag ontwikkeling