Het team staat centraal

Het development team zo goed en efficient mogelijk laten werken. Dat is de uitdaging voor de Scrum Master. Binnen Agile en Scrum is de Scrum Master misschien wel de meest onderschatte rol.

Om zoveel mogelijk waarde te kunnen leveren is focus van belang. En focus kan alleen gerealiseerd worden als een team beschermd wordt, en als er een continue focus ligt op verbeteren. De belangrijkste taken van de Scrum Master. 

De Interim Scrum Masters van Noun zijn PSM gecertificeerd en hebben al meerdere trajecten gedaan, waarin focus en continue verbeteren aan de basis lagen van het succes van het team. 

 
PSM3.png

Al onze Interim Scrum Masters zijn Professional Scrum Master gecertificeerd

 

Wat doet een Scrum Master

Scrum Master.png

Agile Evangelist 

verbetering.png

Verbetering Faciliteren

Ondersteuning.png

Product Owner Ondersteunen

events.png

Scrum Events 

 
Evangelist.png

Agile Evangelist
De Scrum Master werkt als Evangelist voor de organisatie. Hij/zij draagt het Agile gedachtegoed uit, en neemt de organisatie mee in de voordelen, wensen en behoeftes vanuit het Scrum Team. 

De Scrum Master doet dit om het begrip te vergroten, en zo het team efficienter te laten werken. De Scrum Masters van Noun hebben het enthousiasme om de organisatie hierin mee te nemen. 

 
 
 
 

Verbetering faciliteren
Het development team leert iedere dag bij. In samenwerking, in persoonlijke ontwikkeling en als multi disciplinair team. Tijdens retrospectives, persoonlijke gesprekken en ander manieren om vertrouwen te wekken, werkt de Scrum Master om het team met meer plezier en meer efficiëntie te laten werken. Noun'ers hebben de skills en tools om een team met meer plezier te laten werken.

Verbeteren.png
 
 
 
 
Ondersteunen PO.png

Product Owner ondersteunen
Als Scrum Master werk je ook als sparringpartner van de Product Owner. Hoe levert hij/zij de User Stories aan? Hoe gaat de PO om met zijn stakeholders? Door deze rol aan te nemen heeft de Scrum Master indirect een actieve rol om het team zo goed mogelijk te laten voorzien van juiste input. De Scrum Master van Noun zijn vaak ook Product Owner, dus kennen de moeilijkheden en mogelijkheden van die rol. 

 
 
 
 

Scrum Events
Binnen Scrum is een aantal events wat zorgt voor voorspelbaarheid en de juiste voorbereiding voor de sprints. Deze events begeleidt de Scrum Master. Hij/zij zorgt ervoor dat deze events efficient verlopen en helpt het team om deze events zo goed mogelijk in te regelen. De Scrum Masters van Noun kennen hun technieken om de energie en focus in deze events te houden, om continue te ontwikkelen. 

Events_SM.png
 

Interim Scrum Masters van Noun

Scrum Master cases van Noun

Rabobank_SM.png

Rabobank

SM | website ontwikkeling

empty.png

ECI

SM | Concept Ontwikkeling

case_rabo_JV.png

Rabobank Jaarverslag

SM | Digitaal Jaarverslag ontwikkeling